Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Alta Noorwegen – Lees snel verder

Alta Noorwegen

 

Alta Noorwegen. Alta, een dorp in het noorden van Noorwegen. Alta kreeg grote bekendheid door de rotstekeningen die er zijn gevonden. Lees mijn ervaring.

 

Alta Noorwegen, een kennismaking

Alta, een dorpje dat in de Noorse provincie Finnmark ligt. Het telt ongeveer 20.000 inwoners en ligt in een dunbevolkt gebied van Noorwegen.

Alta was jarenlang onbekend terrein voor toeristen totdat men er duizenden jaren oude rotstekeningen ontdekte. Deze rotstekeningen trekken jaarlijks duizenden toeristen uit binnen- en buitenland.

Alta werd in de Tweede Wereldoorlog vrijwel volledig verwoest door de Duitsers en werd na de oorlog weer opgebouwd.

Alta beschikt over een vliegveld en er gaan vluchten vanaf o.a. Oslo en Trondheim naar Alta. De vliegtijd via Schiphol en Oslo naar Alta bedraagt ongeveer 3 uur.

Alta ligt op de route naar de Noordkaap in het noorden van Noorwegen waardoor het makkelijk te bezoeken is, het ligt pal aan de snelweg die naar het noorden van Noorwegen leidt.

Ook zie je in de omgeving van Alta veel rendieren. Op de route van Alta naar de Noordkaap zitten rendieren gewoon met kuddes bij elkaar langs de snelweg.

Omdat Alta boven de Arctische cirkel ligt gaat de zon in de zomer niet onder. Ook is Alta een prima uitvalsbasis om het Noorderlicht te bewonderen.

 

Rotstekeningen van Alta

Ten zuiden van Alta vind je het Alta Museum. Dit is een klein museum met interessante voorwerpen uit de omgeving van Alta.

Vanaf dit museum loopt een houten pad die je langs de vele rotstekeningen van Alta leidt. Hier zie je de indrukwekkende rotstekeningen terwijl je in een schitterende omgeving rondloopt met prachtige vergezichten.

Het museum is het gehele jaar door open, de rotstekeningen zijn doorgaans alleen te bezichtigen vanaf mei t/m oktober. Dit komt omdat de rotstekeningen dan niet bedekt zijn met sneeuw.

De rotstekeningen van Alta zijn toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO waardoor ze beschermd worden.

 

Alta Museum
Alta Museum

 

Vragen en opmerkingen

Wil je Alta bezoeken en heb je nog vragen naar aanleiding van het blog Alta Noorwegen laat dan onderaan dit blog een reactie achter en ik zal deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Reacties

Laat een reactie achter