Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Bezienswaardigheden Riga

Bezienswaardigheden Riga

BezienswaardighedenRiga. Riga, Letland. De grootste stad van de Baltische Staten. Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Riga ? Lees mijn ervaring.

Riga Letland, een eerste kennismaking

Riga is de hoofdstad van de Baltische Staat Letland. De stad ligt in het westen van Letland aan de Golf van Riga en telt ruim 700.000 inwoners. Dit is ongeveer een kwart van de totale bevolking van Letland.

Van deze 700.000 inwoners is ongeveer 45% Lets en 45% Russisch. De overige 10% bestaat uit o.a. Wit-Russen, Oekraïners en Polen.

Door de stad stroomt de rivier de Daugava. De vliegtijd van Amsterdam naar Riga bedraagt ongeveer 2 uur.

Het Zwarthoofdenhuis met links daarvan de Petruskerk
Het Zwarthoofdenhuis met links daarvan de Petruskerk

Bezienswaardigheden Riga

Riga kent vele bezienswaardigheden die het bezoeken en fotograferen waard zijn. Hieronder staan de er een aantal op een rij.

• Petruskerk

• Dom van Riga

• Zwarthoofdenhuis

• Radio- en Televisietoren

• Vrijheidsmonument

Toen ik in september 2014 in Riga was hebben we te voet een stadstour gemaakt met een gids. Het is een gezellige stad met mooie bezienswaardigheden, vooral het zwarthoofdenhuis is een mooi bouwwerk.

’s Avonds zijn we nog een keer terug gegaan en hebben we Riga by night gezien, ook dit was mooi. Er staat aan de Daugava rivier een mooi verlicht reuzenrad en de hangbrug over de rivier is ook mooi verlicht. Ook kent Riga vele gezellige (en verwarmde) terrassen waar je een biertje of iets anders kan drinken.

Bezienswaardigheden Riga
Dom van Riga

Uitgaan in Riga

Riga is een prima stad om uit te gaan. Hier worden dan ook regelmatig vrijgezellenfeesten gehouden door mensen uit o.a. Nederland, België en Engeland. Zelf ben ik hier 2 keer wezen stappen en ik heb me 2 keer prima vermaakt.

Riga kent meerdere discotheken die het bezoeken ervan waard zijn. De discotheken die ik heb bezocht waren de Colonnade Club en Club Essential. Dit waren prima discotheken maar als toerist betaal je hier wel het volle pond voor drank.

Je doet er verstandig aan om vooraf ergens in te gaan drinken. Wij zijn van tevoren in een Belgisch café en in een kelderbar geweest om er in te gaan drinken. Bij de kelderbar kostte een pul bier maar 50 cent. Overnacht hebben we in het Argonaut hostel, dit kostte per nacht maar 7 Euro p.p. inclusief een eenvoudig ontbijt.

Club Essential Riga
Club Essential Riga

Conclusie van Riga

Ik ben de afgelopen 6 jaar twee keer in Riga geweest en ik vond het net als Vilnius en Tallinn een mooie en vooral gezellige stad.

De eerste keer was in 2009 voor een vrijgezellenfeest en de tweede keer was in 2014 toen het onderdeel was van de rondreis met de naam ‘Parels aan de Oostzee’ die door Pelikaan Reizen werd georganiseerd.

De stad is ’s avonds mooi verlicht en heeft vele terrassen in de binnenstad. Een wandeling door Riga is dan ook zeker de moeite waard, zowel overdag als ’s avonds.

Voor een glas bier van 0,5 liter betaal je op een terras gemiddeld 2 Euro. Let er wel op dat dit alleen is als je dit zelf aan de bar besteld. Word het voor je geserveerd dan betaal je 50 cent serveerkosten erbij.

Het hotel waar wij overnacht hebben, het Radissonblu hotel ligt pal aan de Daugava rivier en is prima te noemen. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad, vooral ’s avonds. Vanaf dit hotel naar de binnenstad van Riga is het ongeveer 10 minuten lopen.

De uiteindelijke conclusie is dat ik Riga dan ook bij iedereen kan aanraden, zowel bij jong als bij oud.

Bezienswaardigheden Riga
Uitzicht over Riga vanaf de Daugava rivier

Vragen en opmerkingen

Ben je van plan om een citytrip Riga te boeken, een rondreis door Letland te maken of er een vrijgezellenfeest te houden en heb je nog vragen over het blog bezienswaardigheden Riga.

Aarzel dan niet en laat hieronder een reactie achter, deze zal dan zo spoedig mogelijk door mij worden beantwoord.

Riga by night
Riga by night

Reacties

Laat een reactie achter