Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Bezienswaardigheden Siena

Bezienswaardigheden Siena

BezienswaardighedenSiena. Siena, een middeleeuwse stad in het schitterende Toscane. Wat heeft deze stad allemaal te bieden ? Lees hier mijn reiservaring.

Siena

Siena is een middeleeuwse stad dat net als Florence in de schitterende streek Toscane ligt. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Siena en telt ruim 55.000 inwoners. De stad is een grote toeristische trekpleister van Italië en word jaarlijks dan ook door duizenden toeristen bezocht.

Bezienswaardigheden Siena 1
Piazza del Campo

Bezienswaardigheden Siena

Siena kent ondanks het relatief lage inwonertal meerdere prachtige bezienswaardigheden. Alleen de schitterende omgeving van Siena is het bezoeken ervan al meer dan waard. Eén van de bezienswaardigheden is de Torre del Mangia. Deze toren kun je tegen een geringe vergoeding beklimmen, het trappenhuis van deze toren is zo nauw dat mensen met een fors postuur er niet in kunnen. Doordat de toren bijna 90 meter hoog is en in het midden van de stad staat heb je vanaf hier een schitterend uitzicht over Siena. Een klein nadeel is wel dat je vanwege de grote belangstelling ervan maar een bepaald aantal minuten op de top van de toren mag staan maar dit is ruim voldoende om even van het uitzicht te genieten en er een aantal foto’s van te maken.

Verder heb je nog het plein Piazza del Campo, op dit plein staat ook de Torre del Mangia. Vanaf het midden van het plein heb je een mooi zicht op de middeleeuwse gebouwen die rondom het plein staan. Op het plein vind je vele gezellige terrasjes waar je na het wandelen door de stad even wat kan gaan drinken. Ook staat er op het plein een opvallende fontein, de Fonte Gaia.

Maar misschien wel de allermooiste bezienswaardigheid van de stad is de kathedraal van Siena, de Duomo di Siena. Deze gotische kathedraal ziet er van binnen en van buiten fraai uit.

Duomo di Siena
Duomo di Siena

Conclusie van Siena

Zelf heb ik Siena één keer bezocht en ik vond het een prachtige stad. Het middeleeuws aanzicht van Siena sprak mij zeker aan. Ik heb in 2011 met reisorganisatie Kras een rondreis door Italië gemaakt en heb daarbij vele steden bezocht. Op het programma stond ook Siena en ik kan deze stad dan ook aanraden bij zowel jong als bij oud, de stad ziet er prachtig uit. Ben je van plan om een (individuele) rondreis door Italië te maken kijk dan of Siena ook op het programma staat. Deze stad wil je zeker niet missen.

Torre del Mangia
Torre del Mangia

Vragen en opmerkingen

Wil je Siena bezoeken en heb je nog een vraag of opmerking na het lezen van dit blog laat hieronder dan een reactie achter. Ik zal deze dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 

Reacties

Laat een reactie achter