Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Citytrip Florence – Lees mijn ervaring

 

Citytrip Florence

 

Citytrip Florence. Florence is één groot openluchtmuseum en heeft daardoor prachtige bezienswaardigheden. In 2011 bezocht ik Florence. Lees mijn verslag.

 

Introductie Florence

Florence is een middelgrote stad dat in de schitterende streek Toscane ligt. Het aantal inwoners van Florence ligt rond de 385.000 en de stad ligt op ongeveer 230 kilometer van de hoofdstad Rome. Een autorit tussen deze twee steden kost je ongeveer 3 uur. Siena waar ik eerder al een blog over schreef ligt op ongeveer 50 kilometer van Florence.

Florence staat wereldwijd bekend als een openluchtmuseum en word daarom ieder jaar door miljoenen toeristen uit binnen- en buitenland bezocht.

 

Bezienswaardigheden Florence

Omdat Florence één groot openluchtmuseum is kent het vele bezienswaardigheden en attracties. Hieronder staan er een aantal op een rij.

• Piazzale Michelangelo

• Basiliek van San Miniato al Monte

• Kathedraal van Florence

• Piazza del Duomo

• Basiliek di Santa Croce

• Campanile di Giotto (Toren)

• Palazzo Vecchio

• Piazza della Signoria

• Galleria dell’Accademia

• Florence Baptistery

Ook is het mogelijk om aan georganiseerde wandel- en fietstochten in Florence mee te doen. Dit uiteraard wel tegen betaling.

 

Florence

 

Citytrip Florence, mijn reisverslag

Nadat we eerder al o.a. Siena en Venetië hadden bezocht stond vandaag de stad Florence op het programma. Ik had op internet al veel over de stad gelezen en gezien en keek er al naar uit om deze stad te bezoeken, eindelijk was het zover. Lees hieronder mijn korte reisverslag.

Nadat we met de trein in Florence zijn aangekomen bezoeken we als eerste een braderie waar ze leuke spullen verkopen zoals souvenirtjes, tassen en dergelijke. Nadat we deze braderie hebben bezocht is het tijd voor de vele imposante gebouwen die Florence rijk is van dichtbij te bekijken.

Zo zien we als eerste de Baptistery van Florence, een fraai vormgegeven gebouw dat ook nog eens schitterend is afgewerkt. Vlakbij de Baptistery staan de kathedraal van Florence en de Campanile di Giotto, de laatstgenoemde is de beroemde toren van Florence en heeft een hoogte van ongeveer 85 meter. De Campanile di Giotto werd gebouwd in de 14e eeuw en is dus al bijna 700 jaar oud.

Nadat we deze imposante bouwwerken hebben bekeken en gefotografeerd lopen we verder naar een brug in Florence vanwaar we een mooi uitzicht hebben. Even later zien we op een plein Palazzo Vecchio. Ook dit is een mooi gebouw dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

We krijgen na het zien van al deze bouwwerken nog ruim de tijd van onze reisleiding om de stad op eigen houtje te verkennen. Nadat we dit hebben gedaan keren we weer terug op de afgesproken plaats waarna we de trein instappen en Florence verlaten.

 

rp_Citytrip-Florence-300x212.png

Conclusie van Florence

Ik vond persoonlijk Florence één van de mooiere steden die ik ooit heb bezocht. Bij mij staat Florence dan ook in de top 10. Florence is een stad die je zeker moet bezoeken als je ooit een rondreis Italië maakt.

Wel is het er zoals bij vele andere steden in Italië ontzettend druk door de vele toeristen die de stad bezoeken. Om deze drukte te vermijden is het misschien beter om Florence buiten het hoogseizoen om te bezoeken.

Ik kan een citytrip Florence dan ook bij iedereen aanraden, zowel bij de jeugd als bij oud.

 

Vragen en opmerkingen

Wil je zelf een citytrip Florence maken en heb je nog vragen over het blog citytrip Florence laat dan hieronder een bericht achter en ik zal die zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Reacties

Laat een reactie achter