Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Citytrip Rome – Lees mijn ervaring

Citytrip Rome

Citytrip Rome – Lees mijn ervaring. Rome, misschien wel de stad met de mooiste bezienswaardigheden van alle steden. Lees snel verder voor mijn ervaring.

Rome, een korte uitleg

Rome is de hoofdstad van Italië en ligt ongeveer in het midden van het land.

Het inwonertal van Rome is inmiddels opgelopen naar ongeveer 2.7 miljoen mensen (agglomeratie ruim 4 miljoen) en is daarmee niet alleen de grootste stad van Italië maar ook één van de grootste steden van Europa. Ten tijde van het Romeinse rijk was Rome qua inwonertal de grootste stad ter wereld.

De geschiedenis van Rome gaat tot duizenden jaren terug waardoor er veel historie in de stad te vinden is, mede daardoor is het zeer populair bij toeristen en het word dan ook jaarlijks door miljoenen mensen bezocht.

Rome is de enigste stad ter wereld waarin zich een land bevind, Vaticaanstad. Hierover later meer.

Vaticaanstad
Vaticaanstad

 

Bezienswaardigheden Rome

Rome kent wel honderden bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Hieronder staat een selectie van populaire bezienswaardigheden.

• Colosseum

• Vaticaanstad

• Pantheon

• Trevi fontein

• Forum Romanum

• Piazza Navona

• Spaanse trappen

• Circus Maximus

• Piazza Navona

• Ostia 

Trevi fontein
Trevi fontein

 

Vaticaanstad

Vaticaanstad is de kleinste staat ter wereld met een oppervlakte van minder dan een vierkante kilometer en word geheel omsloten door de stad Rome.

Vaticaanstad bestaat eigenlijk alleen uit een plein en een Basiliek, het inwonertal van Vaticaanstad ligt dan ook onder de duizend. De beroemdste inwoner van Vaticaanstad is natuurlijk de Paus.

In 2011 ben ik in Vaticaanstad geweest en heb ik er een video over gemaakt.

 

Citytrip Rome, mijn ervaring

In 2011 ben ik met reisorganisatie Kras naar Italië geweest, op het programma stond ook een citytrip Rome die 2 dagen duurde, dag 1 hebben we besteed aan Vaticaanstad, op dag 2 hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome bezocht.

Zoals gezegd gingen we op dag 1 naar Vaticaanstad, na eerst wat op het Sint Pietersplein te hebben rondgekeken bezochten we de Basiliek.

Eerst moesten we door een beveiligingspoort voordat we naar binnen mochten, eenmaal binnen keken we onze ogen uit, de grootte van de Basiliek,de vele beelden en plafondschilderingen waren zeer indrukwekkend. We hebben hier in totaal een volle middag aan besteed en dit was eigenlijk nog niet eens voldoende om alles goed te bekijken.

Op dag 2 hebben we o.a. de Trevi fontein, het Colosseum, de Spaanse trappen en het Pantheon bezocht. Stuk voor stuk prachtige bezienswaardigheden die je niet mag missen als je Rome bezoekt.

Wel was het ontzettend warm en druk op die dag maar dat mocht de pret niet drukken. Na vele foto’s en video’s te hebben gemaakt keerden we uiteindelijk terug naar ons hotel, onze citytrip Rome was een unieke ervaring.

Pantheon
Pantheon

 

Conclusie van mijn citytrip

Mijn conclusie van Rome is dat ik het een fantastische stad vind, je kunt hier wel een week vertoeven zonder jezelf te vervelen.

De mensen in Rome zijn erg vriendelijk en behulpzaam, wel is het er ontzettend druk maar dit is ook wel te verwachten in een stad met zoveel bezienswaardigheden.

Ik kan een bezoek aan Rome dan ook bij iedereen aanraden, zowel bij jong als bij oud.

Als je niet van drukte en warme temperaturen houd dan doe je er verstandig aan om een citytrip Rome buiten het hoogseizoen om te boeken.

Colosseum by night
Colosseum by night

 

Vragen en opmerkingen

Ben je van plan om een citytrip Rome te boeken en heb je nog een vraag of opmerking na het lezen van dit blog laat dan hieronder een bericht achter en ik zal deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Reacties

2 Reacties

Lizzy Soenarjati

Hoi Rik,

heb je website bekeken. Interessant, maar kon een aantal pagina’s niet bereiken.
Ben je je website aan het updaten?
Groetjes,
Lizzy

Rik

Hoi Lizzy,

welke pagina’s kun je niet bereiken ? Ik kan ze namelijk wel allemaal zien. Ik zet de komende maanden elke week 1 nieuwe blog hier op de website over de rondreis Balkan dus houd deze website in de gaten. Ik heb alvast de video van de rondreis Balkan hier op de site gezet die kun je vinden onder de pagina video’s.

Groetjes Rik


Laat een reactie achter