Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Drijven in de Dode Zee

Drijven in de Dode Zee

 

Drijven in de Dode Zee. Een must-do voor iemand die het land Jordanië ooit een keer wil gaan bezoeken. Lees snel verder voor mijn ervaring.

 

De Dode Zee, een korte uitleg

De Dode Zee, de naam klinkt een beetje luguber, niet als een zee waar je graag zou willen zwemmen, toch komen hier jaarlijks vele toeristen naartoe om er een duik te nemen.

De Dode Zee vind je in het Midden-Oosten, het ligt tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever, in het zuidwesten grenst het ook nog een stukje aan Israël.

Het heeft een oppervlakte van ongeveer 800 vierkante kilometer, dit word ieder jaar minder doordat het water van de Dode Zee simpelweg verdampt.

Er is  geen aanvoer van water naar de Dode Zee, althans nog niet, wel is men bezig om manieren te vinden om water vanuit de Rode Zee naar de Dode Zee te verplaatsen.

Een dure operatie aangezien de afstand tussen deze twee zeeën groot is, wie dat gaat betalen is nog niet helemaal duidelijk.

De zee is eigenlijk geen zee maar een groot meer, het bevindt zich op meer dan 400 meter onder de zeespiegel, mocht je er ooit een keer komen dan ben je ook meteen op het allerlaagste punt op aarde geweest.

Hoe komt de Dode Zee nou eigenlijk aan zijn naam ? Dit komt door het hoge zoutgehalte van de zee waardoor leven er praktisch onmogelijk is.

Het hoge zoutgehalte zorgt er ook meteen voor dat je kan blijven drijven in de Dode Zee, het is een kwestie van het water in lopen en jezelf laten vallen, je zult merken dat je blijft drijven in de Dode Zee.

 

Dode Zee

 

Drijven in de Dode Zee, mijn ervaring

Tijdens mijn rondreis Jordanië stond ook de Dode Zee op het programma, op dag 7 was het dan zover.

Vanuit Aqaba dat aan de Rode Zee ligt rijden we naar De Dode Zee, eerst maken we een fotostop voordat we naar het strand van de Dode Zee gaan.

Eenmaal op het strand is het dan eindelijk tijd om te gaan drijven in de Dode Zee, iets waar we al lange tijd naar hebben uitgekeken.

Voordat ik het water in ga neem ik nog een tijdschrift mee, zo kan er een mooie foto van mij gemaakt worden als ik in de Dode Zee aan het drijven ben terwijl ik een boekje lees.

Eenmaal in de zee laat ik me vallen en ik blijf inderdaad gewoon drijven, een unieke ervaring die niet mag ontbreken op je rondreis door Jordanië.

Na wat gelezen te hebben uit het tijdschrift doe ik een poging om te zwemmen in de Dode Zee, dit gaat niet gemakkelijk aangezien je bij normaal zwemmen je jezelf afzet met je voeten, dit gaat echter nauwelijks omdat je voeten boven het water blijven drijven, toch kom ik wel wat vooruit.

Na deze unieke ervaring smeer ik mezelf in met modder uit de Dode Zee, dit zou een helende werking hebben op je lichaam.

Na mezelf hiermee ingesmeerd te hebben en er een foto van te hebben gemaakt loop ik naar de nabijgelegen douches om het er weer af te spoelen.

Daarna gaan we nog even bij het zwembad aan de Dode Zee op een strandstoel liggen waarna het weer tijd is om naar het hotel te vertrekken.

Mocht je ooit een keer willen drijven in de Dode Zee zorg er dan voor dat je geen wonden hebt op je lichaam, dit geeft geen prettig gevoel als dit met zout in aanraking komt, heb je die wel dek deze dan goed af.

 

Vragen en opmerkingen

Wil je de Dode Zee een keer bezoeken en heb je nog vragen ? Laat dan je vraag achter onderaan deze pagina en ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Reacties

Laat een reactie achter