Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Hermitage Sint Petersburg

Hermitage Sint Petersburg

 

Hermitage Sint Petersburg. De Hermitage in Sint Petersburg is het allergrootste museum ter wereld. In 2014 bezocht ik dit museum. Lees snel verder.

 

Hermitage Sint Petersburg – Introductie

De Hermitage in Sint Petersburg bestaat al sinds de 18e eeuw en is begonnen met enkele honderden schilderijen. Deze werden door Catharina de Grote ontvangen en tentoongesteld.

Anno 2015 bezit de Hermitage ruim 3 miljoen kunstwerken. Deze zijn in de loop der eeuwen gekregen of gekocht en komen uit alle hoeken van de wereld.

Omdat de Hermitage ruim 3 miljoen kunstwerken bezit en deze onmogelijk allemaal in één gebouw konden worden ondergebracht bestaat de Hermitage dan ook uit meerdere gebouwen. Het beroemdste gebouw en het gebouw dat ik bezocht heet het Winterpaleis. Dit is het groene gebouw dat aan de Neva rivier te vinden is.

Tickets voor de Hermitage kun je hier bestellen. Ook is het mogelijk om bij de Hermitage zelf een ticket kopen. Tegen een meerprijs kun je een gids met je laten meelopen.

Het museum is 6 dagen per week geopend van 10:30 ’s morgens tot 18:00 ’s avonds. Op woensdag is het museum geopend tot 21:00. Op maandag is het museum gesloten. Ook op 1 januari en 9 mei is het museum gesloten.

 

Hermitage Sint Petersburg

 

Hermitage Sint Petersburg – Mijn verslag

Nadat onze boot uit Tallinn in Sint Petersburg is aangekomen zoeken we eerst ons hotel op. Daarna rijden we de stad in en zien we de Hermitage. Een immens gebouw dat pal aan de Neva rivier ligt. De Hermitage staat pas voor de volgende dag op het programma maar ik kijk er nu al naar uit. Nadat we de belangrijkste bezienswaardigheden van Sint Petersburg op dag 1 hebben gezien keren we weer terug naar ons hotel.

Op dag 2 is het dan eindelijk tijd om de Hermitage te gaan bezoeken. Nadat we de bus voor de deur hebben geparkeerd lopen we naar de ingang van het museum. Onze Nederlands sprekende gids koopt tickets voor ons en we kunnen eindelijk naar hier al maandenlang naar te hebben uitgekeken het museum bezoeken.

Bij binnenkomst is het mij al meteen duidelijk dat ze kosten nog moeite hebben bespaard aan de afwerking van het gebouw. Onze gids leidt ons door het gebouw heen terwijl ze uitleg geeft. Van tevoren hebben we oordopjes gekregen zodat we alles goed kunnen verstaan.

De Hermitage bestaat uit meerdere grotere en kleinere ruimtes waarbij de ene ruimte nog fraaier is dan de andere. In het museum zijn allerlei soorten kunstwerken te bezichtigen. De meeste daarvan zijn schilderijen maar er zijn bijvoorbeeld ook tapijten, beelden en vazen te bewonderen. Ook de vele kroonluchters die in het gebouw hangen geven een mooi aanblik.

Op een gegeven moment komen we in een ruimte waar werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt tentoon worden gesteld. De Hermitage bezit maar liefst 24 werken van Rembrandt. Ook bezit het 4 werken van van Gogh alsmede werken van meerdere Vlaamse schilders.

Nadat we lange tijd door onze gids zijn rondgeleid krijgen we nog ruim de tijd om de Hermitage op eigen gelegenheid te bezichtigen. In die tijd bezoeken we de mooiste ruimtes van het gebouw waarbij onze camera’s overuren maken. Filmen en fotograferen mag mits er geen flits gebruikt word.

Na een tijdje is het weer welletjes en verlaten we het gebouw, we kunnen terugkijken op een unieke ervaring die we niet snel zullen vergeten.

 

Vragen en opmerkingen

Ben je van plan om de Hermitage in Sint Petersburg te bezoeken en heb je nog vragen na het lezen van het blog Hermitage Sint Petersburg laat dan hieronder een reactie achter en ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Reacties

1 Reactie

Christel van langeveld

Ik heb ook de filmpjes gekeken die je er op hebt gezet. Ze zijn heel mooi


Laat een reactie achter