Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Luchtballonvaart Wadi Rum woestijn

Luchtballonvaart Wadi rum woestijn

 

Een luchtballonvaart maken is een mooie ervaring en al helemaal als je over de Wadi Rum woestijn in Jordanië vaart. Lees mijn verslag en bekijk de foto’s.

 

De Wadi Rum woestijn

De Wadi Rum woestijn is een woestijn in het zuiden van Jordanië, de woestijn kenmerkt zich door zijn schitterende rotsformaties, natuurlijke bruggen, muurschilderingen en niet te vergeten een schitterende zonsondergang.

De woestijn staat sinds 2011 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een luchtballonvaart over de Wadi Rum woestijn behoort tot de mogelijkheden evenals een jeepsafari door de woestijn.

 

Verslag van mijn luchtballonvaart over de Wadi Rum woestijn

In november van het jaar 2007 heb ik een luchtballonvaart over deze schitterende woestijn gemaakt.

Om de luchtballonvaart te maken moesten we al vroeg opstaan. De piloot die de luchtballon bestuurde heeft een speciale training in Amerika gehad om een luchtballon te mogen besturen.

Van onze groep die een rondreis door Jordanië hebben gemaakt waren er uiteindelijk 4 die een ballonvaart maakten waaronder ik dus.

Ik kan me niet meer herinneren hoeveel we voor de ballonvaart hebben betaald maar ik schat zo rond de 100 Euro per persoon.

Voor een ballonvaart mag het niet te hard waaien, ook mag het niet helemaal windstil zijn omdat de ballon dan steeds op dezelfde plaats zou blijven hangen.

Gelukkig hadden we de perfecte weersomstandigheden voor de ballonvaart, hem de volgende dag maken zou niet mogelijk zijn geweest aangezien we dan ergens anders in Jordanië hadden gezeten.

Nadat het even heeft geduurd om de ballon overeind te krijgen mogen we instappen en het duurt dan ook niet lang voordat we over de Wadi Rum woestijn varen.

Het is dan nog steeds donker en we maken dan ook de zonsopgang vanuit de luchtballon mee, een schitterende ervaring.

Tijdens de ballonvaart zien we vele schitterende rotsformaties, onze camera’s draaien dan ook overuren.

Ook zien we meerdere kamelen lopen en we zien een Bedoeïenenkamp vanuit de luchtballon wat een mooi aanzicht geeft.

Verder genieten we van het schitterende uitzicht over de Wadi Rum woestijn, na ongeveer een uur landen we weer en zit de luchtballonvaart er helaas weer op.

We kunnen terugkijken op een mooie ervaring, het was één van de mooiste dagen van de rondreis door Jordanië.

Mocht je ooit in Jordanië komen vergeet dan niet om een ballonvaart over deze schitterende woestijn te maken, het is niet goedkoop maar zeker het geld waard.

Kijk hieronder naar de video waar ik een slideshow heb gemaakt van de vele foto’s die ik vanuit de luchtballon heb gemaakt.

 

Vragen en opmerkingen

Voor vragen en opmerkingen kun je onderaan deze pagina een bericht achter laten, deze zal dan zo spoedig mogelijk door mij worden beantwoord.

Reacties

Laat een reactie achter