Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Reisadvies Lanzarote ? Lees snel verder

Reisadvies Lanzarote

 

Reisadvies Lanzarote. In dit blog geef ik reisadvies voor mensen die binnenkort het schitterende eiland Lanzarote willen gaan bezoeken. Lees snel verder.

 

Lanzarote

Het eiland Lanzarote behoort tot de Canarische eilanden en heeft een inwonertal van ruim 140.000. Lanzarote staat bekend om zijn fascinerende vulkaanlandschappen.

Het eiland is relatief klein, met een oppervlakte van ongeveer 850 vierkante kilometer is het ongeveer 5 keer groter dan het waddeneiland Texel.

 

Reisadvies Lanzarote

Hieronder staan een aantal belangrijke punten die je in acht moet nemen als je het eiland ooit een keer wil gaan bezoeken.

• Mocht je een auto willen huren vergeet dan niet een navigatiesysteem mee te nemen, deze moet ook goed ge-update zijn aangezien er op Lanzarote de laatste jaren flink wat wegen zijn bijgebouwd. Ook is er op Lanzarote veel eenrichtingsverkeer, staan de plaatsnamen vaak slecht aangegeven en zijn vrijwel alle huizen wit van kleur waardoor het een beetje verwarrend kan zijn.

• Op Lanzarote heerst een ware muggenplaag, aangeraden is om hier voorzorgsmaatregelen tegen te nemen. Een vliegenmepper meenemen op vakantie is dan ook geen overbodige luxe. Ook muggenspray werkt zeer effectief tegen muggen, echter kan dit ook schadelijk zijn voor de mens, aangeraden is om deze spray niet binnenshuis te gebruiken. Een ventilator is ook een prima middel om muggen te bestrijden, door de luchtstroom worden de muggen weggeblazen en kunnen zo niet bij je in de buurt komen. Een andere oplossing voor het bestrijden van muggen is een muggenstekker.

• Tijdens mijn vakantie waren er niet of nauwelijks wc’s op het strand te vinden, aangeraden is om vooraf naar de wc te gaan.

• Water uit de kraan drinken is sterk afgeraden, flessen water kopen in de supermarkt bied uitkomst.

• Verstandig is om vooraf een kaart van Lanzarote te kopen, deze worden ook uitgedeeld bij het verlaten van het vliegveld in Arrecife.

• De stranden op Lanzarote zijn niet echt rolstoel- en kinderwagenvriendelijk, vaak zijn stranden alleen te bereiken met een trap, schuin aflopende stukken zijn er niet of nauwelijks.

• ’s Avonds kan het door de harde wind flink afkoelen op Lanzarote, een trui en/of vest meenemen is aangeraden.

• Goedkope sigaretten koop je op het vliegveld van Arrecife, een pakje Lucky Strike (inhoud 20 stuks) kost 1,80 Euro.

 

Vragen en opmerkingen

Heb je nog vragen of opmerkingen over het blog reisadvies Lanzarote laat dan hieronder een bericht achter, ik zal deze dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Reacties

Laat een reactie achter