Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Rondreis Egypte ? Vind 8 touroperators op Rondreisgids.com

Rondreis Egypte

Rondreis Egypte. Een land met veel historie en prachtige bezienswaardigheden. In 2009 heb ik een Nijlcruise gemaakt. Lees snel verder en boek je reis.

Introductie rondreis Egypte

Egypte is een groot land dat in het noordoosten van Afrika ligt. Het kent vele prachtige bezienswaardigheden zoals o.a. de piramides van Gizeh, het Egyptisch museum en de Valley of the Kings. In 2009 heb ik een nijlcruise door dit prachtige land gemaakt met een verlenging in Hurghada. Lees snel verder voor mijn reisverslag en boek direct je reis via deze website.

Onderaan dit blog vind je reisorganisaties die reizen naar Egypte aanbieden.

Dag 1

We vertrekken al vroeg in de ochtend naar Schiphol. Eenmaal in het vliegtuig te zijn gestapt vliegen we eerst naar Frankfurt voor een tussenstop. Als we uiteindelijk op het vliegveld van Cairo in Egypte aankomen halen we onze koffers van de band en worden we door de reisorganisatie met een gereedstaand busje naar het Le Meridien Pyramids hotel gebracht. Een mooi hotel met uitzicht op de Piramides van Gizeh. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Uitzicht vanaf ons hotel in Cairo
Uitzicht vanaf ons hotel in Cairo

 

Dag 2

Op deze dag gaat onze rondreis Egypte pas echt beginnen. We staan al vroeg op, ontbijten en vertrekken dan met een busje van de reisorganisatie naar de piramides van Gizeh. Een enorm bouwwerk waarvan men zich nu nog steeds afvraagt hoe ze in die tijd zo’n bouwwerk hebben kunnen maken.

De hoogste piramide is 147 meter hoog en bestaat uit meer dan 2 miljoen stenen met een gewicht van ongeveer 2500 kilo per stuk. In totaal staan er bij Gizeh 11 piramides, de grootste piramide heeft de naam Cheops gekregen, de nummers 2 en 3 heten respectievelijk Chefren en Mykerinos.

We krijgen ruim de tijd om deze piramides te bewonderen, te beklimmen en te fotograferen, ook hebben we de mogelijkheid om tegen betaling een piramide van binnen te bekijken. Na het bezoek aan deze piramides gaan we nog even kameel rijden.

Niet ver van de piramides staat de Sfinx, ook wel bekend als de Sphinx. Dit bouwwerk van 20 meter hoog en ruim 70 meter lang beeld een Egyptische Farao uit en staat recht voor een piramide zodat je deze 2 in één foto kunt vastleggen.

Piramide en de Sphinx
Piramide en de Sphinx

 

Na het bezoek aan de Sphinx rijden we terug naar Cairo voor een bezoek aan het Egyptisch museum. Bij aankomst moeten we onze camera’s inleveren aangezien er niet gefilmd en gefotografeerd mag worden binnenin het museum. Onze telefoons mogen echter wel mee naar binnen waardoor we toch (stiekem) foto’s kunnen maken.

Eenmaal binnengekomen kijken we onze ogen uit terwijl onze gids uitleg geeft. Het museum geeft een goed beeld weer van hoe men vroeger leefde en laat veel historie van Egypte zien. Ook zien we het pronkstuk van het museum, het gouden masker van Toetanchamon. Dit masker heeft een gewicht van niet minder dan 11 kilo.

Tegen betaling zijn we ook nog naar een ruimte gegaan waar de mummies te bezichtigen zijn. Er liggen vele mummies die ondanks dat ze al duizenden jaren oud zijn nog redelijk goed intact zijn. Mocht je dit museum ooit bezoeken ga dan ook eens bij de mummies kijken want het is echt de moeite waard om deze te bezichtigen.

Na het indrukwekkende museum vertrekken we richting ons hotel. We maken een stop op een brug over de Nijl vanwaar we een mooi uitzicht hebben. Eenmaal in het hotel aangekomen staat het diner voor ons klaar. Onze eerste echte dag van onze rondreis Egypte was zeer geslaagd.

Het Egyptisch Museum
Het Egyptisch Museum

 

Dag 3

Op deze dag van onze rondreis Egypte blijven we in het hotel. we zwemmen in het zwembad van ons hotel en kijken vanaf ons hotel naar het zeer chaotische verkeer rondom ons hotel. De miljoenenstad Cairo kent zo weinig stoplichten dat je ze op één hand kan tellen.

 

Dag 4

Dag 4 van onze rondreis Egypte begint al heel vroeg, iets na middernacht zijn we al op het vliegveld van Cairo om te vertrekken naar Aswan vanwaar onze Nijlcruise door Egypte zal gaan beginnen. Eenmaal aangekomen in Aswan vertrekken we meteen naar ons cruiseschip.

Als eerste bezoeken we een immense dam die vroeger door de Britten is aangelegd. Deze dam kostte 10 jaar om te bouwen en heeft het volume van 17 piramides van Gizeh.

Na het bezoek aan de dam stappen we in een bootje om de Philae tempels in Aswan te bezoeken. Ook dit zijn prachtige bouwwerken met zijn vele zuilen en graveringen waarvan je je afvraagt of mensen vroeger niks beter te doen hadden dan de hele dag maar te graveren, al met al ziet het er geweldig uit. We kijken er ongeveer een uur rond terwijl onze gids uitleg geeft.

Philae tempel in Aswan
Philae tempel in Aswan

 

Na het bezoek van deze indrukwekkende tempels varen we met een klein zeilschip naar de Botanische tuinen van Aswan die op een eiland in de Nijl te vinden zijn. Deze fraaie Botanische tuinen zien er schitterend uit en zijn goed onderhouden, een bezoek hieraan is zeker de moeite waard. Na ook hier ongeveer een uur te hebben rondgekeken verlaten we de tuinen weer en vertrekken richting het cruiseschip.

Eenmaal op het cruiseschip te zijn aangekomen staat het diner voor ons klaar. ’s Avonds genieten we van het mooie uitzicht over de stad Aswan dat ’s avonds mooi verlicht is. In de loop van de avond vertrekt ons schip en is onze Nijlcruise door Egypte officieel begonnen.

Botanische tuinen in Aswan
Botanische tuinen in Aswan

 

 

Dag 5

Op dag 5 van onze rondreis Egypte bezoeken we ’s morgens de tempel van Kom Ombo. In het begin van de middag bezoeken we de tempel van Horus in Edfu. Ook deze tempels zijn indrukwekkend en we staan weer versteld van de vele graveringen. Na hier een tijd te hebben rondgekeken vertrekken we weer naar ons cruiseschip en genieten van een mooie zonsondergang en zetten koers richting Luxor.

Tempel van Horus in Edfu
Tempel van Horus in Edfu

 

Dag 6

Op dag 6 van onze rondreis Egypte bezoeken we al heel vroeg in de morgen de tempels van Karnak. Ook deze tempels zijn indrukwekkend, het moet jaren hebben gekost om al deze zuilen, beelden en graveringen te maken. Sommige zijn goed bewaard gebleven, andere zijn deels afgebrokkeld. Na hier meer dan een uur te hebben rondgekeken vertrekken we weer.

De volgende stop is bij de tempel van Luxor, dit is een goedbewaarde tempel met mooie muurschilderingen die het bezoeken ervan zeker waard is. Wel is jammer dat er hier opdringerige mensen rondlopen die hun souvenirs aan ons willen verkopen.

’s Middags staat een bezoek aan de Valley of the Kings, ook wel bekend als de Vallei der Koningen. Helaas mogen we onze camera’s niet mee naar binnen nemen. in deze vallei ligt o.a. Toetanchamon opgebaard, tegen betaling is zijn graftombe te bewonderen. Ook zijn er gangenstelsels met muurschilderingen, helaas hebben sommige toeristen hier hun naam bij gezet vandaar dat er nu een glazen wand voor hangt. Ook zien we in één van die gangenstelsels een versteende foetus. Na het bezoek aan deze vallei vertrekken we weer naar ons cruiseschip.

Tempel van Luxor
Tempel van Luxor

 

Dag 7 t/m 9

Op dag 7 van de rondreis Egypte vertrekken we naar de badplaats Hurghada waar we nog een aantal dagen kunnen relaxen in ons schitterende resort. We vullen de tijd met zwemmen in het schitterende zwembad bij ons resort en in de Rode Zee met zijn mooie onderwaterwereld. Ook gaan we nog een keer de stad in om te shoppen.

Ons resort in Hurghada
Ons resort in Hurghada

 

Dag 10

Op deze dag komt onze rondreis Egypte ten einde, we vertrekken vanaf het vliegveld in Hurghada naar Amsterdam. We kunnen terugkijken op een indrukwekkende rondreis die zeer geslaagd is.

 

Conclusie van de rondreis Egypte

Mijn conclusie van de rondreis Egypte is dat ik het een schitterend land vond, de vele tempels met zijn graveringen en muurschilderingen waren indrukwekkend te noemen. de mooiste bezienswaardigheid van Egypte was voor mij het Egyptisch museum. Wel zie je dat er nog veel armoede is in Egypte, vooral op het platteland is dat goed te merken.

Ik kan een rondreis Egypte dan ook bij iedereen aanraden, zowel bij jong als bij oud. Wel zou ik buiten het hoogseizoen gaan aangezien het in de zomermaanden ontzettend heet kan zijn.

 

Boek je reis

Hieronder vind je reisorganisaties die zonvakanties en rondreizen naar Egypte aanbieden.

Arke

Djoser

Koning Aap

Kras

Riksjatravel

Sawadee

Shoestring

WTC

 

Vragen en opmerkingen

Ben je van plan om binnenkort een rondreis Egypte te boeken en heb je nog vragen laat deze dan onderaan dit blog achter en ik zal deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Reacties

Laat een reactie achter