Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Rondreis Noorwegen ? Vind 12 reisorganisaties op onze site

 Rondreis Noorwegen

Rondreis Noorwegen – Lees mijn ervaring. In 2012 heb ik een rondreis door Noorwegen gemaakt. Het was één van mijn mooiste rondreizen ooit. Lees snel verder.

Introductie rondreis Noorwegen

In augustus van het jaar 2012 heb ik met reisorganisatie Effeweg de 15-daagse rondreis naar de Noordkaap gemaakt. In totaal bezochten we 5 landen: Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Noorwegen was veruit het mooiste land dat we bezochten. We zijn 9 dagen in Noorwegen geweest en we bezochten o.a. de Noordkaap, de Lofoten, Trondheim, Lillehammer en Oslo. Lees hieronder verder voor mijn reisverslag van de rondreis Noorwegen.

Onderaan dit blog vind je 14 reisorganisaties die rondreizen naar Noorwegen aanbieden.

 

Rondreis Noorwegen

 

Dag 1

Nadat we vanuit Finland de grens met Noorwegen zijn overgestoken rijden we verder naar Honningsvåg naar het Rica hotel waar we die nacht zullen overnachten. Maar voordat we gaan slapen gaan we eerst nog naar de Noordkaap, dit is geografisch gezien het meest noordelijke puntje van het vasteland van Europa en mede daardoor populair bij toeristen.

Nadat we het hotel hebben verlaten rijden we met een Noorse bus richting de Noordkaap, dit omdat onze chauffeur maar een beperkt aantal kilometers per dag mag rijden en deze overschreden zullen worden als hij ook nog eens naar de Noordkaap rijd. Het is vanaf het hotel ongeveer 35 kilometer naar de Noordkaap dus de rit is vrij kort. Onderweg naar de Noordkaap komen we een groep fietsers uit Polen tegen waar we na aankomst bij de Noordkaap van vernemen dat ze helemaal op de fiets vanuit Polen zijn gekomen, een rit van meer dan 1000 kilometer.

Nadat we bij de Noordkaap zijn aangekomen is de temperatuur inmiddels gedaald naar een waarde van rond de 0 graden, heel wat anders dan in Nederland waar het een paar dagen terug nog ruim 35 graden was geweest. Bij het symbool van de Noordkaap staat een gebouw, de Nordkapphallen met o.a. een bioscoopzaal, museum en een souvenirwinkel erin.

Nadat we hier even hebben rondgekeken gaan we naar buiten en lopen richting het symbool van de Noordkaap. Vanaf hier zie je het eeuwige daglicht, ook wel bekend als de middernachtzon, om dit te zien hadden we onze rondreis eerder moeten boeken en we maken dit fenomeen dan ook niet mee. Wel krijgen we een certificaat dat bewijst dat we op de Noordkaap zijn geweest. Na een aantal foto’s van het symbool te hebben gemaakt keren we uiteindelijk weer terug naar de bus waar we terug naar ons hotel rijden voor de overnachting.

Noordkaap
Het symbool van de Noordkaap

 

Dag 2

Nadat we het hotel verlaten rijden we vanuit Honningsvåg richting Alta waar in 1972 rotstekeningen zijn gevonden die volgens experts duizenden jaren oud zijn en ook op de lijst van UNESCO staan. Onderweg naar Alta zien we vele rendieren, we hadden ze al eerder gezien maar hier zie je kuddes van tientallen rendieren. Eenmaal in Alta te zijn aangekomen bezoeken we het Alta museum. In dit museum vind je veel over de historie van Alta.

Nadat we het museum van binnen hebben gezien gaan we naar buiten naar de rotstekeningen toe. Je word over een houten pad langs de vele rotstekeningen geleid. Aangezien Alta aan het water ligt zien we ook meteen prachtige vergezichten. Na ongeveer een uur te hebben rondgekeken verlaten we het museum en vervolgen we onze weg richting Tromsø.

Rotstekeningen van Alta
Rotstekeningen van Alta

 

Onderweg naar Tromsø zien we de pracht van de Noorse natuur met zijn bergen en de traditionele roodgeverfde huisjes die aan het water staan. Ook zien we stokvis hangen, dit is vis dat men aan houten rekken ophangt om ze te laten drogen. De meeste van deze houten rekken zijn leeg maar bij een aantal hangt de vis er nog aan. Onderweg stoppen we nog een keer om een aantal foto’s te maken van de schitterende natuur van Noorwegen.

Eenmaal in Tromsø te zijn aangekomen rijden we direct naar het Quality Hotel Saga waar we dineren. Tromsø heeft de eer om geografisch gezien de meest noordelijk gelegen universiteit ter wereld te hebben. Ook is Tromsø een walhalla voor mensen die het noorderlicht willen bewonderen. Verder vind je er o.a. een imposante brug, een Poolmuseum en een ijszeekathedraal. Na het diner lopen we door de stad heen waar het inmiddels al donker is. Het is een schitterende stad met typisch Noorse huizen en een mooie haven.

Ijszeekathedraal Tromsø
De ijszeekathedraal van Tromsø

 

Dag 3

Nadat we in de ochtend nog de ijszeekathedraal van dichtbij hebben gezien vervolgen we onze rondreis Noorwegen en rijden met de bus richting de Lofoten, de op één na mooiste eilandengroep ter wereld. Onderweg stoppen we een paar keer om wat te eten en om een waterval van dichtbij te bekijken. We komen aan in ons hotel in Svolvaer waar we dineren en overnachten.

De Lofoten
De Lofoten

 

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar het Vikingmuseum. Een schitterend museum geheel in de Vikingstijl waar je goed kan zien hoe de Vikingen leefden, je ziet hier o.a. klederdrachten, de gereedschappen die de Vikingen gebruikten en de hutten waarin ze leefden. Ook is het mogelijk om op een echt Vikingschip plaats te nemen. Na er ongeveer 2 uur te hebben rondgekeken vertrekken we weer. We rijden naar het plaatsje Henningsvaer waar we de tijd krijgen om er wat rond te lopen waarna we weer vertrekken naar ons hotel voor het diner en de overnachting.

Vikingmuseum Lofoten
Vikingmuseum Lofoten

 

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we richting het zuiden van Noorwegen om onze rondreis Noorwegen verder te vervolgen. We bezoeken het Poolcirkelcentrum waar we o.a. opgezette dieren zien. Ook staat er een oorlogsmonument uit de Tweede Wereldoorlog. Na het verlaten van het Poolcirkelcentrum rijden we verder naar ons hotel in Mosjøen waar het diner voor ons klaarstaat. Na het diner gaan we nog even voor op het terras van het hotel zitten waar we een mooi uitzicht hebben op een berg die op een ongeveer een kilometer van het hotel staat.

Poolcirkelcentrum
Poolcirkelcentrum

 

Dag 6

Op dag 6 van de rondreis Noorwegen bezoeken we de stad Trondheim, dit is de voormalige hoofdstad van Noorwegen. We komen hier in de middag aan en krijgen ruim de tijd om Trondheim op eigen gelegenheid te verkennen. Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Trondheim is de Nidaros kathedraal. In deze kathedraal worden de Koningen van Noorwegen begraven. We bezoeken deze kathedraal waarna we verder Trondheim intrekken. We zie o.a. de traditionele Noorse huizen die op palen aan een rivier staan. Na een overdekt winkelcentrum te hebben bezocht keren we op de afgesproken tijd weer terug naar de bus waarna we ons hotel opzoeken.

De Nidaros kathedraal
De Nidaros kathedraal

 

Dag 7

Op dag 7 van onze rondreis rijden we naar Lillehammer, bekend van de Olympische Winterspelen die er in 1994 zijn gehouden. Onderweg naar Lillehammer bezoeken we nog een staafkerk. Helaas word er op dat moment een mis gehouden en mogen we niet naar binnen. Na een aantal foto’s te hebben gemaakt van deze fraai uitziende kerk rijden we weer verder richting Lillehammer.

Staafkerk
Staafkerk

 

Eenmaal in Lillehammer te zijn aangekomen krijgen we ongeveer een uur de tijd om er wat rond te kijken. We lopen richting de skischans waar op dat moment door een team word geoefend. Het valt mij op dat de skischans een stuk lager is dan het op TV lijkt. Toch zou ik er niet vanaf durven te gaan. Even later stappen we weer de bus in richting de hoofdstad Oslo. Onderweg stoppen we bij het stadion van Hamar waar de Nederlandse schaatsers in het verleden grote successen hebben behaald. We kijken even in het stadion rond en vertrekken dan weer naar het hotel in de buurt van Oslo voor het diner en de overnachting.

Lillehammer
Lillehammer

 

Dag 8

Op dag 8 van onze rondreis Noorwegen bezoeken we Oslo. Oslo kent vele bezienswaardigheden zoals het Åkershus, het raadhuis en het beeldenpark van Gustav Vigeland. Als eerste bekijken we vanaf een afstand het Åkershus waarna we richting het raadhuis van Oslo gaan waar we een rondleiding krijgen. Na ongeveer een half uur vertrekken we naar het beeldenpark van Gustav Vigeland. Hier staan een aantal fraaie beelden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken mocht je een keer in Oslo komen.

Het beeldenpark van Gustav Vigeland
Het beeldenpark van Gustav Vigeland

 

Na het bezoek aan dit beeldenpark vertrekken we naar het Koninklijk Paleis waar toevallig op dat moment de wisseling van de wacht gaande is. We maken er een aantal foto’s en video’s en gaan dan ergens wat eten. De rest van de middag mogen we Oslo op eigen gelegenheid verder verkennen. We lopen nog wat door de stad en kopen nog een souvenirtje en gaan dan naar de boulevard van Oslo vanwaar we een mooi uitzicht hebben over de stad. Even later keren we op de afgesproken tijd terug naar de bus om naar ons hotel nabij het vliegveld van Oslo te rijden voor het diner en de overnachting.

Het Koninklijk Paleis van Oslo
Het Koninklijk Paleis van Oslo

 

Dag 9

Dit is de laatste dag van onze rondreis Noorwegen, we rijden naar de Zweedse grens waarna we richting Kopenhagen rijden voor de overnachting. De volgende dag komen we in Nederland aan en zit onze vakantie erop. Hiermee komt de rondreis Noorwegen officieel ten einde.

 

Conclusie van de rondreis Noorwegen

Mijn conclusie van de rondreis Noorwegen is dat ik het geweldig vond. Vooral de schoonheid van de natuur van Noorwegen sprak mij erg aan. De fjorden zien er geweldig uit alsmede de traditionele rode huisjes die je aan het water ziet staan. Wel is Noorwegen ontzettend duur. Voor een broodje hamburger betaal je bij een eettentje langs de weg al gauw rond de 10 Euro. Het hoogtepunt van de rondreis Noorwegen vond ik de eilandengroep de Lofoten. Ik kan een rondreis Noorwegen dan ook bij iedereen aanraden, zowel bij jong als bij oud.

Rondreis Noorwegen

 

Vragen en opmerkingen

Ben je van plan om een rondreis Noorwegen te boeken en heb je nog vragen, aarzel dan niet en laat hieronder een bericht achter. Deze zal dan zo spoedig mogelijk door mij worden beantwoord.

 

Boek je reis

Ben je van plan om een rondreis Noorwegen te boeken ?

Hieronder vind je vele reisorganisaties die rondreizen en cruises naar Noorwegen aanbieden.

Dit zijn zowel groepsrondreizen als individuele rondreizen.

ACSIreizen

BBI-travel

Cruisetravel

De Jong Intra

Djoser

Effeweg

Kras

Mambo

Pelikaan reizen

Peter Langhout

Sawadee

Simi Reizen

 

 

Reacties

Laat een reactie achter