Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Santa Claus Village Finland

Santa Claus Village

Santa Claus Village ligt in Fins Lapland en is de woonplaats van de Kerstman. In 2012 bezocht ik deze plaats. Lees snel verder voor mijn reisverslag.

 

Santa Claus Village

Santa Claus Village ligt in Finland nabij de hoofdstad van Lapland Rovaniemi en is al jarenlang de woonplaats van de Kerstman.

Het is een amusementspark waar veel te beleven valt voor zowel jong als voor oud. Het ligt exact op de Arctische cirkel, bij sommigen misschien beter bekend als de Poolcirkel. Op het park zie je precies de lijn waar deze Poolcirkel loopt. Omdat het op de Poolcirkel ligt gaat de zon er één dag per jaar niet onder, hoe verder je naar het noorden gaat vanaf hier hoe vaker de zon ’s nachts niet onder gaat.

Een ontmoeting met de Kerstman behoort tot de mogelijkheden, tegen een vergoeding kun je hem bezoeken en met hem op de foto, ook word er een video van gemaakt die je na het bezoek mee naar huis kan nemen.

Ook  kerstkaarten versturen vanaf hier is mogelijk, je kunt je kerstkaarten in een speciale brievenbus stoppen en deze worden dan vlak voor Kerstmis verstuurd naar het gewenste adres.

Jaarlijks word dit park door duizenden mensen bezocht, het ligt op ongeveer 700 km van Helsinki en is makkelijk bereikbaar voor toeristen aangezien het vliegveld van Rovaniemi op slechts 2 km afstand ligt.

Kerstkaarten

 

Mijn reisverslag

In augustus van het jaar 2012 heb ik dit park bezocht, ik heb met de reisorganisatie Effeweg een rondreis naar de Noordkaap gemaakt waarbij dit park ook op het programma stond.

We kwamen ’s ochtends rond 10:00 aan en we hebben dit park op eigen gelegenheid te bezocht.

Nadat we wat hebben rondgekeken besluiten we de Kerstman te bezoeken, na kort in de rij te hebben gestaan mogen we naar binnen. We maken een praatje met de Kerstman en gaan met hem op de foto. Na het bezoek nemen we de digitale foto en de video in ontvangst en verlaten Santa’s Office.

We bezoeken nog een aantal winkeltjes waar we een paar souvenirs kopen en gaan nog wat eten in één van de eetgelegenheden en verlaten dan het park. We kunnen terugkijken op een unieke ervaring.

Santa park

 

Vragen en opmerkingen

Wil je zelf de kerstman bezoeken en heb je nog vragen laat dan onderaan dit blog een reactie achter en ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Klik hier voor meer informatie over Santa Claus Village.

Tags

Reacties

Laat een reactie achter