Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Sint Petersburg Citytrip – Lees mijn verslag

Sint Petersburg
Kerk van de verlosser op het bloed

Sint Petersburg Citytrip – Lees mijn verslag. Een stad met prachtige bezienswaardigheden die zich uitstekend leent voor een citytrip. Lees snel verder.

Sint Petersburg, een introductie

De voormalig hoofdstad Sint Petersburg is na Moskou de tweede stad van Rusland. Het ligt in het westen van Rusland aan de Oostzee en telt ruim 5 miljoen inwoners. Vroeger heette de stad Leningrad maar die naam is sinds 1991 veranderd naar Sint Petersburg.

De stad werd begin 18e eeuw gesticht door Peter de Grote. Door de stad stroomt de rivier de Neva waaraan een gedeelte van de Hermitage ligt. Sint Petersburg bestaat uit ruim 40 eilanden en telt maar liefst 470 bruggen. De vliegtijd van Amsterdam naar Sint Petersburg bedraagt ongeveer 2,5 uur.

Hermitage museum
Hermitage museum

 

Mijn reisverslag van Sint Petersburg

In september 2014 heb ik met Pelikaan Reizen een rondreis met de naam ‘Parels aan de Oostzee’ gemaakt, Sint Petersburg was het hoogtepunt. Nadat we met de boot van de St. Peter Line vanuit de Estse hoofdstad Tallinn de haven van Sint Petersburg zijn binnengevaren meren we aan. We verlaten de boot en komen bij de douane aan, helaas is het er erg druk en duurt het even voordat we aan de beurt zijn. Na een korte paspoortcontrole mogen we eindelijk verder.

Buiten worden we opgewacht door een vrolijk orkestje wat speciaal voor ons muziek speelt, ook spelen ze het lied ‘Tulpen uit Amsterdam’. Gelukkig is de touringcarbus snel gearriveerd en kunnen we doorrijden naar het Park Inn hotel waar we kunnen inchecken. Nadat we onze kamers hebben gevonden in het immens grote hotel en onze koffers er hebben neergezet keren we terug naar de bus voor een stadstour.

Eenmaal ingestapt rijden we naar het centrum van Sint Petersburg, we stoppen op een punt bij de Neva rivier vanwaar we een schitterend uitzicht hebben, vanaf hier zien we o.a. de Hermitage die we de volgende dag gaan bezoeken. Na hier even rondgekeken te hebben rijden we verder naar de St. Peter & Paul kathedraal. Deze kathedraal met een schitterend interieur herbergt vele graven van voormalig Russische Tsaren. Nadat we er een tijdje hebben rondgekeken verlaten we de kathedraal weer en stappen we weer in de bus om onze stadstour te vervolgen.

Na even door de stad te zijn gereden komen we aan bij misschien wel het mooiste gebouw van Sint Petersburg, de Kerk van de Verlosser op het Bloed. Met zijn prachtige koepels die met echt goud zijn belegd kijken we onze ogen uit, na hier een aantal foto’s van te hebben gemaakt gaan we naar de St. Isaac’s kathedraal. Deze kathedraal met zijn Romeinse zuilen is zeker de moeite waard om te bezoeken, van binnen heeft het een zeer fraai interieur. Ook hier lopen we een tijdje rond en maken er wat foto’s en video’s. Als we de kathedraal verlaten keren we terug naar ons hotel waar het diner voor ons klaarstaat.

Het fraaie interieur van de St. Isaac's kathedraal
Het fraaie interieur van de St. Isaac’s kathedraal

 

Na het diner gaan we opnieuw met de bus de stad in, het is dan al donker en de stad is dan ook mooi verlicht. We stoppen bij een aantal mooie plekken waar gebouwen mooi verlicht zijn. Ook rijden we door een straat waar het ontzettend druk is, duizenden mensen lopen er door deze straat en er is veel vertier. Na deze stadstour by night keren we terug naar ons hotel voor de overnachting.

De volgende morgen beginnen we met het ontbijt, na het ontbijt stappen we weer in de bus om een kathedraal te bezoeken. Ook deze kathedraal ziet er van binnen en van buiten fraai uit, helaas mogen we er binnen niet filmen en fotograferen. Nadat we er een tijd heb rondgekeken stappen we weer in de bus om naar de Hermitage te gaan. Eenmaal bij de Hermitage aangekomen te zijn parkeren we de bus en stappen uit.

Aangezien de Hermitage uit meerdere gebouwen bestaat en we ze onmogelijk allemaal kunnen bezoeken kiezen we voor het gebouw met de naam het Winterpaleis. Als we eenmaal binnen zijn krijgen we allemaal oordopjes en de gids een microfoon. De gids leid ons rond door het Winterpaleis en legt het een en ander uit. Het gebouw ziet er van binnen fraai uit, er is veel aandacht bestaat aan het interieur, zelfs de vloeren zijn schitterend. Gelukkig mogen we hier wel filmen en fotograferen en dat doen we dan ook constant.

De Hermitage herbergt vele schilderijen van van Gogh, Rembrandt en van verschillende Vlaamse schilders. Nadat we een tijdje zijn rondgeleid door de gids krijgen we nog ruim de tijd om op eigen gelegenheid verder te gaan. Na drie uur is het welletjes en verlaten we de Hermitage weer. We lopen naar een gracht toe waar een boot voor ons klaar staat die ons door de grachten leidt, ook pikken we een stuk van de Neva rivier mee.. Na een klein uur gevaren te hebben stappen we weer van de boot af en gaan we ergens wat eten. Niet veel later gaan we met de bus naar de haven van Sint Petersburg vanwaar we de overtocht naar Helsinki maken.

Sint Petersburg
De Hermitage

 

Conclusie van mijn citytrip

In de twee dagen dat ik in Sint Petersburg ben geweest heb ik me goed kunnen vermaken, ik vond het een geweldige stad. De hoogtepunten voor mij waren het bezoek aan de Hermitage en de bezoeken aan de vele kathedralen die de stad rijk is. Ik kan deze stad dan ook aanraden om eens te gaan bezoeken. Het Park Inn hotel waar we hebben overnacht was prima, ook het eten aldaar was prima te noemen.

De prijzen van toeristische attracties zijn acceptabel, ook die van de Hermitage. Op toeristische plaatsen spreken de mensen redelijk goed Engels maar wil je ergens wat gaan eten in een zijstraatje dan kom je waarschijnlijk in de problemen met de communicatie.

Als ik hier nog een keer een naartoe zou gaan dan zou ik dit wederom in groepsverband doen, mede omdat het Engels van de meeste inwoners van Sint Petersburg beperkt blijft tot de woorden yes en no.

Sint Petersburg
St. Peter & Paul kathedraal

 

Vragen en opmerkingen

Ben je van plan om een citytrip naar deze geweldige stad te boeken en heb je nog informatie nodig, aarzel dan niet en laat hieronder een bericht achter, ik zal die dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 

Reacties

Laat een reactie achter