Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Stedentrip Helsinki ? Een geweldige stad

Stedentrip Helsinki

Stedentrip Helsinki ? Helsinki, de hoofdstad van Finland. Deze stad leent zich uitstekend voor een stedentrip. Lees snel verder voor mijn reiservaring.

Helsinki, een kennismaking

Helsinki is al ruim 200 jaar de hoofdstad van Finland en ligt aan de zuidkust van Finland aan de Finse Golf. Helsinki telt inmiddels ruim 550.000 inwoners, rekent men de gehele regio rondom Helsinki erbij dan komt men uit op ongeveer 1 miljoen inwoners.

Voor de kust van Helsinki liggen honderden kleinere en grotere eilanden. Helsinki was in 1952 gastheer van de Olympische Spelen.

De vliegtijd van Amsterdam naar Helsinki bedraagt ongeveer 1 uur en 45 minuten.

De Rotskerk
De Rotskerk

Bezienswaardigheden van Helsinki

Helsinki kent vele interessante bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Eén van de bekendste bezienswaardigheid van Helsinki is de Rotskerk, deze kerk is zoals de naam het al doet vermoeden in een rots gebouwd.

Door gebruik te maken van dynamiet heeft men hier een kerk in weten te bouwen. De rotskerk word jaarlijks door duizenden mensen bezocht en heeft van binnen een fraai interieur.

Een ander druk bezocht bezienswaardigheid is het Sibelius monument, ook wel bekend als de Passio Musicae. Dit fraai vormgegeven monument staat in een park in Helsinki en het mooie ervan is dat je er zelfs onder kan staan en er doorheen kan kijken.

Ook heeft Helsinki een mooie haven waar allerlei soorten schepen liggen, aan deze haven heeft Helsinki zijn eigen variant van Manneke Pis, maar dan in de vorm van een alien.

Ook een reuzenrad ontbreekt niet, de prijs voor een ritje hierin bedraagt 12 Euro en je hebt hierin een mooi uitzicht over de stad. Verder vind je in Helsinki meerdere regerings)gebouwen die het bezoeken en fotograferen meer dan waard zijn.

Al deze highlights zijn eventueel ook te bezoeken met de zogenaamde Hop on Hop off bus. Deze bus rijd je van de ene naar de andere bezienswaardigheid van Helsinki.

Zelf heb ik Helsinki met een touringcar bus bezocht en heb ik bovengenoemde bezienswaardigheden allemaal bezocht.

Stedentrip Helsinki 1

Conclusie van de stedentrip Helsinki

Ik ben de afgelopen 2 jaar 2 keer in Helsinki geweest en ik vond het een geweldige stad. De prijzen vallen er vergeleken met Zweden en Noorwegen erg mee.

Het prijsniveau in Finland ligt iets hoger in verhouding met die van Nederland. Zo heb ik op een terras voor een flesje cola van 0,5 liter 3 Euro betaald. Ter vergelijking, in Stockholm in Zweden heb ik in een café voor een glas bier van 0,5 liter 2 jaar terug 8 Euro moeten afrekenen. Bij een eetgelegenheid in de stad tegenover het Stockmann warehouse hebben we ongeveer 15 Euro p.p. voor een 3 gangen menu moeten betalen. De Finnen zijn over het algemeen erg vriendelijk en spreken prima Engels.

Ik kan een stedentrip Helsinki dan ook bij iedereen aanraden, zowel bij jong als bij oud.

Helsinki 1

Vragen en opmerkingen

Wil je een stedentrip naar Helsinki of een rondreis door Finland boeken en heb je nog vragen laat dan hieronder een reactie achter en ik zal deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Reacties

2 Reacties

Alie Vruggink

Dag Rik,
Vorig jaar was je met de Pelikaan in de Balkan. Als hoogtepunt Tirana met het vastrijden van de bus. Weet je nog?
Ik heb nu de Oostzee geboekt.
Kan je aangeven hoe lang we ongeveer in Warschau zijn.
Hoe laat moeten we intaken in Tallinn op de boot naar St. Petersburg en hoe laat komen we aan in St. Petersburg. Idem van St. Petersburg naar Helsinki.
Idem Helsinki naar Stockholm. Ik geniet van het verslag van jouw reis naar de Oostzee. Heb ik veel aan gehad.

Rik

Hoi,
ik kan me nog goed herinneren dat we in Tirana vastzaten ja. Toen ik de reis naar de Oostzee had geboekt vond ik dat we maar erg kort in Warschau waren. Je komt daar volgens mij in de loop van de middag aan, vervolgens krijg je een rondleiding van een paar uur met een gids waarna je naar het hotel in Warschau vertrekt, we hadden helaas geen vrije tijd om Warschau te verkennen. Het intaken op de boot is steeds aan het einde van de middag of begin van de avond volgens mij en dan kom je de volgende dag vroeg in de morgen aan. Het kan wel lang duren voordat je de douane in Rusland bent gepasseerd kan ik me herinneren. Vanuit Helsinki rij je eerst naar de Finse stad Turku en daar stap je op de boot richting Stockholm. Ik ga trouwens zelf op 27 juni 15 dagen naar Schotland, Noord-Ierland en Ierland met reisorganisatie Effeweg. Fijne reis alvast.

Groetjes,

Rik


Laat een reactie achter