Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Tallinn – Estland- Een fraaie stad

Tallinn

Tallinn, de hoofdstad van Estland. Een bij Nederlanders nog vrij onbekende stad. Toch heeft deze stad mooie bezienswaardigheden. Lees hier mijn ervaring.

Tallinn, een eerste kennismaking

Tallinn is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Estland, wat je trouwens in het Ests schrijft als Eesti. De stad heeft zijn naam te danken aan de Denen, ta staat voor Denen en linn staat voor stad. Letterlijk betekent het dus Stad van Denen. De Hanzestad heeft een inwonertal van bijna 450.000 en ligt in het noorden van Estland aan de Finse golf. De afstand naar Helsinki in Finland is slechts 80 km.

Tallinn 1

Bezienswaardigheden van Tallinn

Ondanks dat het een relatief kleine en onbekende (hoofd)stad is valt er heel veel te beleven.

Als eerste bezochten we Lauluväljak, een plek waar in het verleden grote sterren als Tina Turner, Madonna en Michael Jackson een concert hebben gegeven, daarna zijn we de stad in getrokken.

De temperatuur was prima, rond de 20 graden schat ik, ideaal weer om te wandelen dus. Met een Nederlands sprekende gids uit Estland hebben we de stad verkend. Zij leidde ons te voet naar de mooiste plekken van de stad. Op een gegeven moment kwamen we op een plek waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad (zie foto bovenaan dit blog).

Door de vaak smalle en heuvelachtige straatjes afgewisseld met mooie en gezellige pleintjes met terrassen, mooie parken, de stadspoort, de vele kathedralen met fraaie torentjes en koepels tot aan de stadsmuur die midden door de stad loopt is een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard.

Het centrum van de stad is inmiddels opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO en dit is meer dan terecht. Het ziet er fraai uit. De stadsmuur kun je trouwens bezoeken, de entree hiervan is 3 Euro, ook vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht over de stad. Ook is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding met een soort tuktuk of met een koets jezelf door de stad te laten leidden.

Estland

Conclusie

Na eerst de hoofdsteden van de 2 andere Baltische Staten Vilnius en Riga te hebben bezocht kom ik tot de conclusie dat dit toch wel de mooiste stad van de 3 is. De vele mooie gebouwen, pleinen, torentjes en de smalle straatjes zijn het bezoeken van de stad zeker waard. De stad is net als Vilnius en Riga erg schoon.

Ook met de prijzen valt het wel mee, het is ongeveer even duur als de andere 2 Baltische Staten en iets goedkoper in verhouding met de prijzen in Nederland. Ook betaald men er inmiddels met Euro’s.

De reis in Estland was onderdeel van een 12-daagse rondreis met de naam ‘Parels aan de Oostzee’ die in september 2014 door Pelikaan Reizen werd georganiseerd. Het hotel waar we hebben overnacht was Park Inn by Radisson Central Tallinn.

 

Vragen en opmerkingen

Ben je zelf van plan om deze stad te bezoeken en heb je nog vragen, aarzel dan niet om deze te stellen. Laat hieronder een reactie achter en ik zal deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 

Reacties

3 Reacties

VERTOMMEN BERT

IK BEN OP ZOEK NAAR EEN NEDERLANDSSPREKENDE GIDS VOOR TALLINN

VAN 24 – 27 MEI 2017.MET EEN GROEP VAN 25 PERSONEN. KAN IEMAND MIJ HELPEN ?

Yvonne

Tallinn heeft me echt zo positief verrast! Volgens jou dus mooie dan Riga en Vilnius. Ik twijfel om Riga te bezoeken, maar ben bang dat ik teleurgesteld raak na Tallinn. Vond het echt sprookjesachtig mooi. 🙂

Rik

Hoi Yvonne,

ik ben 2 keer in Riga geweest en zou best nog wel een keer willen. Ik vond het een mooie stad. Wij zijn toen voor 50 Euro heen en terug gevlogen. Ik ben in totaal toen ongeveer 150 Euro kwijt geweest inclusief vliegticket dus dat is erg goedkoop voor een citytrip. Praag heeft me totaal ongeveer 260 Euro gekost volgens mij.

Groetjes,

Rik


Laat een reactie achter