Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Timanfaya National Park

Timanfaya national park

 

Timanfaya National Park. Een bijzonder park met een mooi landschap op het eiland Lanzarote. In mei 2015 bezocht ik dit park. Lees mijn ervaring.

 

Timanfaya National Park

Timanfaya National Park is een park dat aan de westkust van het eiland Lanzarote te vinden is. Het park staat bekend om zijn vulkanisch landschap met tientallen kraters en meer dan 100 vulkaankegels.

Vanaf 1730 hebben er hier meerdere vulkaanuitbarstingen plaatsgevonden die het park hebben omgetoverd tot een park met een bizar landschap.

Het park heeft een oppervlakte van meer dan 50 vierkante kilometer en werd geopend in 1974, sindsdien hebben miljoenen mensen het park bezocht.

Het park is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00, bij het park is ook een eet- en drinkgelegenheid en er zijn wc’s.

De entree voor een rondrit door dit park bedraagt 9 Euro.

 

Rondrit Timanfaya National Park

Op 8 mei 2015 vertrekken we met onze huurauto naar dit park, vlak voor het park zien we links en rechts van ons alleen maar lavastenen.

Eenmaal aangekomen in het park parkeren we onze huurauto en stappen we niet veel later in de touringcar bus die ons door het schitterende park gaat leiden.

De rondrit door het park duurt ongeveer 45 minuten, tijdens die 45 minuten krijgen we uitleg over het park, dit is in verschillende talen waaronder in het Engels.

Onderweg genieten we van het park en worden we getrakteerd op prachtige vergezichten, ook stopt de chauffeur op een plek vanwaar we in een krater kunnen kijken.

De wegen in het park zijn erg smal en de chauffeur heeft dan ook enige moeite om zijn bus door het park te manoeuvreren.

Eenmaal teruggekomen bij de entree van het park kijken we naar een man die water in één van de openingen in de grond giet, datzelfde water word er niet veel later met een gigantische kracht weer uitgespoten, kun je nagaan hoe heet het is onder je voeten.

Na dit te hebben bekeken vertrekken we met onze huurauto weer terug naar ons bungalowpark.

 

Vragen en opmerkingen

Ben je van plan om dit park een keer te bezoeken en heb je nog een vraag laat die dan hieronder achter en ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Reacties

Laat een reactie achter