Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Trondheim Noorwegen – Mijn verslag

Trondheim Noorwegen

 

Trondheim Noorwegen. Een middelgrote stad in het westen van Noorwegen met een aantal prachtige bezienswaardigheden. Lees snel verder en boek je reis.

 

Kennismaking Trondheim Noorwegen

Trondheim is na Oslo en Bergen de derde stad van Noorwegen en ligt in de provincie Sør-Trøndelag waarvan het ook de hoofdstad is. Trondheim ligt aan het Trondheimfjord en de stad telt ongeveer 185.000 inwoners. Een deel daarvan bestaat uit studenten.

Vroeger was Trondheim de hoofdstad van Noorwegen maar die titel is inmiddels vergeven aan de grootste stad van het land Oslo. Wel worden de nieuwe koningen van het land hier nog steeds gekroond en vinden koninklijke huwelijken nog steeds in Trondheim plaats. Ook liggen hier de graven van de overleden Noorse koningen.

Voor de voetbalfans onder ons is Trondheim bekend vanwege de voetbalclub Rosenborg Trondheim dat meervoudig landskampioen is en in het verleden in de Champions League heeft gespeeld.

Door de stad stroomt de rivier Nidelva die in het Trondheimfjord uitmond. Aan deze rivier vind je de traditionele Noorse huizen die op houten palen staan. Deze huizen zijn zeker een must-see als je Trondheim bezoekt.

 

Trondheim

 

Bezienswaardigheden Trondheim

Naast de Nidaros kathedraal heeft Trondheim nog een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Hieronder staan er een aantal op een rij.

Nidaros kathedraal

• Old town bridge

• Tyholttarnet

• Stiftsgarden

• Ringve Museum

• Rockheim

• Church of Our Lady

• Munkholmen

• Sverresborg Trondelag Folk Museum

• The Archbishop’s Palace Museum

 

Trondheim Noorwegen, mijn verslag

Tijdens mijn rondreis Noorwegen bezocht ik Trondheim. We mochten de stad op eigen gelegenheid verkennen, hier kregen we ruim 3 uur de tijd voor. Genoeg om de mooiste bezienswaardigheden van de stad uitgebreid te bekijken.

Als eerste gingen we naar de Nidaros kathedraal. Deze prachtige kathedraal heeft van buiten een fraai aanzicht. We kopen een kaartje om naar binnen te mogen.

Eenmaal binnen valt het ontzettend mee met de drukte. Binnen zijn slechts een handvol mensen aanwezig. Fotograferen mag hier helaas niet, toch nemen we stiekem een paar foto‘s.

In de kelder van de kathedraal liggen de voormalige koningen begraven. Deze graven mag je ook aanschouwen als toerist en dat doen we dan ook. Na een tijdje de Nidaros kathedraal te hebben bekeken verlaten we de kathedraal weer.

Eenmaal weer buiten lopen we naar de Nidelva rivier die dwars door de stad stroomt, hier vind je ook de houten huizen die op houten palen aan het water staan, een prachtig gezicht. Na hier een aantal foto’s van te hebben gemaakt lopen we weer verder.

Op een gegeven moment komen we bij de Old town bridge. Dit is een brug met een roodgeverfde houten overspanning over de rijbaan. Na hier een foto van te hebben gemaakt lopen we richting het centrum van Trondheim.

Na in het centrum nog een aantal fraaie bouwwerken te hebben bekeken lopen we nog naar de shopping mall van Trondheim. Na het bezoek aan deze shopping mall keren we weer terug naar de bus om Trondheim weer te verlaten.

 

Old town bridge
Old town bridge

 

Klimaat Trondheim

Doordat Trondheim dicht bij zee ligt heeft het een zeeklimaat. De gemiddelde maximum temperatuur ligt in de zomermaanden rond de 20 graden.

In de wintermaanden komt de temperatuur regelmatig onder het vriespunt maar het is niet zo koud als in het binnenland van Noorwegen.

Neerslag valt er veel, meer dan 100 mm per maand is heel normaal voor Trondheim.

 

Vragen en opmerkingen

Ben je van plan om Trondheim Noorwegen te bezoeken en heb je nog vragen na het lezen van het blog Trondheim Noorwegen laat dan hieronder een reactie achter en ik zal deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Reacties

Laat een reactie achter