Druk op enter om de resultaten te tonen of ESC om te annuleren.

Vakantie Lanzarote ? Vind 7 reisorganisaties op onze site

Vakantie Lanzarote

 

Vakantie Lanzarote. Begin mei 2015 ben ik 8 dagen op vakantie in Lanzarote geweest. Lees snel verder voor mijn ervaring en boek je reis naar Lanzarote.

 

Een korte uitleg over Lanzarote

Lanzarote is één van de vele eilanden die onder de Canarische eilanden vallen. De Canarische eilanden bestaan uit 5 grote eilanden en nog een aantal kleinere eilanden.

De eilandengroep ligt 125 kilometer uit de kust van West-Afrika ongeveer ter hoogte van de grens van Marokko met de Westelijke Sahara.

Lanzarote is van de grotere eilanden geografisch gezien het meest noordelijke eiland en meet grofweg 60 bij 20 kilometer, het telt ruim 140.000 inwoners waarvan er meer dan 55.000 in de hoofdstad Arrecife wonen.

Andere bekende en bij toeristen populaire (bad)plaatsen zijn o.a. Teguise, Playa Blanca en Puerto del Carmen.

Lanzarote kent meer dan 100 vulkanen waarvan er vele in het Timanfaya National Park te vinden zijn.

De afstand vanaf Nederland naar Lanzarote bedraagt ongeveer 3000 kilometer en de vliegtijd bedraagt ongeveer 4 uur.

Onderaan dit blog vind je reisorganisaties die reizen naar Lanzarote aanbieden.

 

Dag 1  Vakantie Lanzarote kan gaan beginnen

Dag 1 van onze vakantie Lanzarote begint al heel vroeg. Om 1:30 ’s nachts rijden we vanaf mijn woonplaats Schijndel naar het vliegveld in Düsseldorf.

Na enige tijd zoeken vinden we de parkeerplaats voor lang parkeren en rijden we met een shuttle bus naar het vliegveld om in te checken.

Eenmaal in het vliegtuig van vliegmaatschappij Condor, wat trouwens een prima vliegmaatschappij bleek, stijgen we op. De vlucht duurt uiteindelijk 4,5 uur, dit kwam door de ontzettend harde tegenwind die we op de heenweg hadden.

Eenmaal op het vliegveld van Arrecife in Lanzarote halen we onze koffers van de band en vertrekken we met een shuttle bus naar Puerto del Carmen waar we 2 bungalows hebben geboekt in het bungalowpark Hyde Park Lane waar ik eerder een review over geschreven heb.

Eenmaal aangekomen bij het bungalowpark melden we ons bij de receptie waar we de sleutel van onze bungalow overhandigd krijgen.

Het is een niet al te grote bungalow maar je kunt natuurlijk ook niet al te veel verwachten van een 3 sterren bungalowpark.

Nadat we onze koffers hebben uitgepakt besluiten we te gaan zwemmen. Het valt ons op dat het niet druk is op het park. We hebben het zwembad bijna voor ons eigen alleen.

’s Avonds gaan we nog wat eten in het restaurant op het park wat trouwens prima smaakte. Verder doen we het rustig aan op onze 1e dag.

 

Dag 2

Op dag 2 van onze vakantie Lanzarote gaan we eerst ontbijten. We hebben allemaal goed geslapen. Het was niet te warm op onze kamers afgelopen nacht, dit komt mede omdat het ’s avonds flink afkoelt op Lanzarote.

Na het ontbijt, wat redelijk uitgebreid was met o.a. harde broodjes, croissantjes en yoghurt zoeken we het zwembad weer op. De temperatuur is inmiddels gestegen naar acceptabele waarden om te gaan zwemmen.

Het is dan 11:00 in de ochtend en het is weer niet druk bij het zwembad. Nadat we hebben gezwommen en lekker in een strandstoel in de zon hebben gelegen besluiten we naar het strand en naar het centrum van Puerto del Carmen te gaan.

Het is ongeveer 5 tot 10 minuten lopen naar het strand. Ook op het strand is het niet druk, nadat we ook in de zee hebben gezwommen lopen we langs de boulevard van Puerto del Carmen.

Het is een mooie boulevard met veel gezellige eetgelegenheden. We besluiten er een drankje te doen en lopen dan weer terug richting het bungalowpark.

Op de terugweg bezoeken we het restaurant El Mirador waar we een pizza en een kan sangria bestellen. De pizza kost 7 Euro en de kan sangria iets meer dan 10 Euro.

’s Avonds gaan we weer naar het restaurant voor het avondeten en drinken we nog een biertje bij de bar op het bungalowpark. We betalen voor een glas bier slechts 1,50 Euro.

 

Dag 3

Op de 3e dag van de vakantie Lanzarote gaan we na het ontbijt ter verkoeling zwemmen in het zwembad. Daarna gaan we weer naar het strand waar we een strandstoel à 6 euro per dag huren.

De temperatuur schommelt inmiddels tussen de 25 en 30 graden en we zijn inmiddels al een stuk bruiner geworden door de zon.

Na het bezoek aan het strand gaan we bij de supermarkt nabij het bungalowpark wat inkopen doen. We kopen o.a. 6 flessen san miguel bier à 1 liter per fles voor 11 Euro.

Na het avondeten gaan we gezellig met z’n allen bij onze bungalow wat biertjes drinken totdat we gaan slapen.

 

Dag 4  Bezoek Timanfaya en El Golfo

Op dag 4 van de vakantie Lanzarote gaan we na het ontbijt onze auto ophalen die we van tevoren hebben geboekt bij autoverhuurbedrijf Faycan.

We rijden als eerste naar het Timanfaya National Park. De weg daar naartoe is adembenemend. Je ziet alleen maar lavastenen en er groeit vrijwel niks langs de weg.

Eenmaal aangekomen parkeren we onze auto en stappen we in een touringcar bus. Met deze bus kun je een tour door het park maken die ongeveer 45 minuten duurt.

Vanuit deze bus kun je o.a. in een krater kijken. Tijdens de tour word er uitleg gegeven over het park, helaas niet in het Nederlands maar wel in het Engels.

Nadat de bus is teruggekeerd lopen we naar het gebouw bij de entree van het park. We merken inmiddels hoe heet het is onder onze voeten.

Bij de entree van het gebouw staat namelijk een man die water in een open gat giet dat er nog geen 2 seconden later met veel kracht weer uit word gespoten.

Na het bezoek aan het indrukwekkende park rijden we naar El Golfo. De naam doet het al vermoeden, hier zie je metershoge golven die tegen de rotsen aan beuken.

Ook vind je in El Golfo een groengekleurd meer, deze is te bewonderen door een pad te volgen dat een stuk omhoog loopt waarna je een mooi uitzicht hebt op het meer.

Na hier een aantal foto’s van te hebben gemaakt rijden we naar het zuidelijkste puntje van Lanzarote, Playa Blanca.

Playa Blanca heeft een mooie boulevard en natuurlijk een strand. We gaan eerst wat eten in een restaurant waarna we het strand van Playa Blanca bezoeken.

Playa Blanca heeft een klein strand, dit is goed te merken als het vloed begint te worden. Het water staat dan zodanig hoog dat er van het strand nog maar een paar meter over blijft.

Nadat we nog even over de boulevard van Playa Blanca hebben gelopen gaan we weer terug naar ons bungalowpark.

Tot nu toe was dit de mooiste dag van onze vakantie Lanzarote.

 

Timanfaya National Park
Timanfaya National Park
Het groene meer bij El Golfo
Het groene meer bij El Golfo

 

Dag 5  Bezoek Cueva de los Verdes en Mirador del Rio

Op de 5e dag van de vakantie Lanzarote bezoeken we Cueva de los Verdes. Dit is een grot die je tegen betaling onder begeleiding van een (Engelstalige) gids kan bezoeken.

Nadat we 9 Euro p.p. hebben betaald mogen we naar binnen. De grot is mooi verlicht en gelukkig niet te al te donker waardoor ik met mijn videocamera nog redelijk goed opnamen kan maken.

De grot heeft af en toe nauwe paden, ook moet je af en toe je hoofd intrekken omdat het simpelweg te laag is.

Op een gegeven moment komen we op een plek waar je diep in de grot kan ‘kijken’. De gids laat één van de bezoekers een steen naar beneden gooien. Wat er daarna gebeurt verklap ik niet, daarvoor moet je zelf een keer de grot gaan bezoeken.

Nadat we na zo’n 50 minuten zijn teruggekeerd uit de indrukwekkende grot stappen we weer in de auto en rijden naar het noordelijkste puntje van Lanzarote, Mirador del Rio.

Na 4,50 Euro te hebben betaald mogen we het gebouw binnen, vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op het nabij gelegen eiland La Graciosa waarop ook enkele vulkanen te bewonderen zijn.

Ook kun je bovenop het gebouw staan waardoor je een nog iets beter zicht hebt op La Graciosa. Na een aantal foto’s te hebben gemaakt vertrekken we weer.

Het volgende plaatsje dat we aandoen is Teguise, een fraai dorp waar we bij een restaurant wat gaan eten. Dit plaatsje gaan we morgen nog een keer bezoeken omdat er dan een grote markt is.

Na Teguise is het tijd voor Costa Teguise. Dit is een echt surfers paradijs gezien de vele mensen die er aan het surfen zijn. Na een paar uur op het strand te hebben gelegen vertrekken we weer naar onze thuisbasis Puerto del Carmen.

Ook dag 5 van onze vakantie Lanzarote was zeer geslaagd. We hebben weer een aantal mooie plekken bezocht.

 

Cueva de los Verdes
Cueva de los Verdes
Mirador del Rio
Mirador del Rio

 

Dag 6  Bezoek Teguise en Haria

Op dag 6 van de vakantie Lanzarote vertrekken we naar Teguise waar vandaag een grote markt is. We vinden op een paar honderd meter van de markt een parkeerplaats waarvoor we 1,80 Euro moeten betalen.

Eenmaal op de markt aangekomen is het er al vrij druk met o.a. toeristen. Op de markt verkopen ze spullen die je ook op een Nederlandse markt kan verwachten zoals bijvoorbeeld lederen tassen, kinderkleding en lokale lekkernijen.

Na de markt van Teguise te hebben bezocht rijden we door naar het plaatsje Haria. In Haria zou het mooiste plein van Lanzarote te vinden zijn.

Eenmaal op het plein aangekomen zien we veel motorrijders. Op het plein is verder niet veel te doen. Er staan een aantal terrasjes en een leeg podium, verder is er niet veel te doen.

Na een hotdog en friet voor 5,50 Euro te hebben genuttigd vertrekken we weer naar ons bungalowpark. Onderweg bezoeken we nog een kasteel bij Teguise vanwaar we een mooi uitzicht hebben over Teguise.

Na dit fraaie uitzicht rijden we nog naar een monument nabij San Bartalomé maar dat stelde niet zo heel veel voor.

Ook dag 6 van onze vakantie Lanzarote was geslaagd en we hebben we weer veel gezien, morgen moeten we de auto weer terugbrengen.

 

Teguise
Teguise

 

Dag 7

Op dag 7 van de vakantie Lanzarote brengen we na het ontbijt de auto weer terug naar het autoverhuurbedrijf. De rest van de dag spenderen we bij het zwembad en aan het strand.

 

Dag 8

Op dag 8 zit onze vakantie Lanzarote er op. We vertrekken rond 8 uur ’s ochtends met de shuttle bus naar het vliegveld vanwaar we richting Düsseldorf vliegen.

De vliegtijd is met 3 uur en 40 minuten een stuk korter dan op de heenvlucht, waarschijnlijk hadden we deze keer de wind mee in plaats van tegen.

We kunnen terugkijken op een geslaagde vakantie die ons nog lang zal heugen.

 

Conclusie vakantie Lanzarote

Ik vond de vakantie Lanzarote een mooie ervaring. Het aparte maar mooie landschap sprak mij zeker aan.

Ik kan een vakantie Lanzarote dan ook bij iedereen aanraden, zowel bij jong als bij oud.

 

Boek je reis

Ben je van plan om een vakantie Lanzarote te boeken ?

Hieronder staan reisorganisaties die reizen naar Lanzarote aambieden.

Arke

Cruise Travel

Cruisedirect

Kras

Sesam Reizen

SpaDreams

WTC

 

Vragen en opmerkingen

Ben je van plan om een vakantie Lanzarote te boeken en heb je nog vragen. Laat deze dan hieronder achter, ik beantwoord ze graag.

Reacties

Laat een reactie achter